tisdag 9 oktober 2012

Miljöpartiets skuggbudget förödande för landsbygden
För några veckor sedan presenterade Miljöpartiet sin skuggbudget som skulle få förödande konsekvenser för landsbygden om den blev verklighet. Deras skuggbudget är inget annat än en ren storstadsbudget (läs Stockholm, Malmö och Göteborg).

Pengar tas från oss boende på landsbygden för att finansiera storstäderna. Skuggbudgeten innehåller stora skattepåslag på bensin, höjning med 70 öre litern, de vill även införa nya skattepåslag på lastbilstrafiken genom att införa kilometerskatt.

För oss boende i Kalmar Län slår högre bensinpriser direkt mot barnfamiljer, arbetstagare och pensionärer där vi alla är beroende av bilen för att ta oss mellan ex dagis, arbete, vårdcentral/sjukhus, apotek och annan samhällsservice. Hur länge har våra pensionärer som bor på landsbygden råd att ha kvar bilen?

Tuffare skulle det också bli för länets åkerier om en kilometerskatt införs på lastbilstrafiken. Enligt uppgifter från Sveriges Åkeriföretag Region Småland-Öland så finns det bara i Kalmar Län 205 st åkerier med ca 1500 chaufförer samt den administrativapersonalen som tillkommer.

Vad detta skulle innebära för både små, mellan och stora åkerier med sin personal törs väl inte Miljöpartiet räkna på?.

I vårt län saknas det alternativ till lastbilstrafiken. Lastbilstrafiken är redan idag utsatt för tuff konkurrans från utlandet och då ska vi väl inte förvärra ytterligare för våra företag på landsbygden. Den inhemska industrin i Kalmar, så som skogsföretag och glasindustrin i Småland har det redan mycket tufft och ett extra skattepåslag skulle äventyra många arbetstillfällen.

Jag vill göra Miljöpartiet uppmärksam på att stora delar av Sverige saknar tunnelbana, pendeltåg eller spårvagn! Med andra ord så är vi i stora delar av vårt län beroende av bilen och lastbilstrafiken som ett komplement till vår buss- och tågtrafik för att få ihop vardagen.

Miljöpartiet är tydlig i sin satsning på att gynna storstäderna på bekostnad av landsbygden som därmed får stå för notan.

Jag har skrivit det tidigare och skriver det igen, Miljöpartiet är ett hot mot hela landsbygden!.
I Alliansens gemensamma budget presenteras satsningar på hela Sverige. För landsbygden kan nämnas att det finns satsningar både på bredbandsutbyggnad och även stöd till apotek på glesbygden. Som vi tidigare har kunnat läsa så innehåller den också stora infrastruktursatsningar på både järnväg och bilvägar runt om i landet.

Hela Sverige ska leva!

Mikael Petersson
Riksdagskandidat inför valet 2014
och
Ordförande i Folkpartiet Liberalerna i Hultsfreds kommun


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar